Почистване - старателното почистване на кожата на лицето сутрин и вечер е неизменна част от ежедневния ритуал по поддържане. През пролетно-летните месеци са подходящи пянообразните почистващи препарати, защото са по-леки и освежаващи, същевременно осигуряващи необходимата хидратация на кожата.

Ексфолиация - неизменна част от поддържането на сияен вид на кожата на лицето е почистването със скраб продукти или т.нар. ексфолианти. По този начин помагате на кожата да се изчисти от мъртвите клетки и да стимулирате появата на нови. Кожата ви диша и се предпазвате от натрупването на замърсявания, а резултата е усещането за мекота, чистота и свежест. Препоръчително е да прилагате тази процедура не повече от веднъж седмично с ексфолианти от естествени материали, които са с по-лека текстура и не предзвикват допълнително изсушаване на кожата.

Хидратация - ежедневното хидратиране на кожата на лицето през пролетта е абсолютно задължително особено предвид факта, че дълги месеци е била подложена на потенциално изсушаване в резултат на неблагоприятните климатично-сезонни фактори. Ако през зимата се използват главно плътни и дълбоко хидратиращи козметични продукти, то пролетта е време да ги смените с козметични продукти с по-лека и ненатоварваща кожата консистенция. За да предотвратите евентуално изсушаване и загуба еластичността и свжестта, подберете козметичен продукт, който да хидратира кожата, поддържайки естествената й влажност, мекота и еластичност.

Маски - безспорно зимата изтощава кожата, както поради неблагорпиятните климатично-сезонни фактори, така и поради факта, че кожата не си набавя необходимите хранителни компоненти, осигуряващи й здравословен вид (витамини и минерали). Настъпването на пролетта е перфектен момент да включите маските в козметичните си ритуали по поддържане на кожата си. В зависимост от това , какъв тип кожа имате можете да подберете различни видове маски, домашно приготвени или готови, които ще ви осигурят съживителна доза хидратация и свежест. Някой изследвания доказват, че редуването на маски, приготвени в домашни условия с такива, закупени от специализирани козметични магазини има най-ползотворен екефт върху кожата.

Натурални масла - наред с употребата на кремове за хидратация на кожата на лицето, за да си осигурим максимални грижи, трябва да потърсим натурални овлажнители за лице, които не само хидратират кожата ефективно, но и противодействат на стареенето, прикриват петната и белезите и осигуряват защита от слънчевите лъчи. Прекрасни варианти за натурални масла, осигуряващи нужните на кожата съставки са аргановото масло, шипково масло, кокосово масло, масло от жожоба. Освен директно прилагане върху кожата, друг вариант от който можете да се възползвате е да капнете 2-3 капки от натуралното масло в крема, който ползвате и така да си гарантирате ползата от ежедневно използване на магическите свойства на натуралните масла.

SPF фактор - несъмнено със затопляне на времето се появяват и първите слънчеви лъчи, които колко приятни, могат да бъдат и пагубни за здравия вид на кожата. За да се предпазите от нежеланата UV радиация, кожата ви има нужда от надеждна защита. При избора на хидратиращ крем можете да подберете такъв, който е с включен SPF фактор или да използвате подходящ за вашата кожа слънцезащитен крем, който да нанасяте преди ежедневния крем, който ползвате.