Здрави зъби – ето как да се погрижите за вашите зъби и устна хигиена, преди да се е стигнало до зъбобол и неприятното посещение при зъболекар
За здрави зъби понякога е необходимо да се полагат повече грижи, а не само редовното и старателно миене на зъби. Известно е, че при зъбобол и зъбен абсцес билките могат да помогнат, но знаете ли че можете да прилагате лесни билкови трикове и за поддържане на здрави зъби?! Ето няколко много лесни процедури, които ще ви помогнат да поддържате своята дентална хигиена на ниво.
* За да се предпазите от бактериите, които развалят зъбите, освен редовното миене на зъби трябва да превърнете в свои навик и правенето на гаргари. Поддържайте устата чиста и запазете здрави зъбите си с гаргари, съдържащи няколко капки антисептично масло, като например лайка, индрише, карамфил, лемонграс, роза или ниаули.ижите за вашите венци също са от ключово значение. Натриването на венците със срязана скилидка чесън има мощно антисептично действие, но тъй като е малко неприятно и дори отблъскващо за околните, го препоръчваме само вечер и то непосредствено преди лягане, за да не дразни аромата на чесъна всички у дома. Дъвченето на свежи салвиеви листа има същото действие и е значително по-приятно, ето защо можете да го правите в рамките на самия ден и така да поддържате и своя свеж дъх.
* За здрави зъби използвайте задължително вода за уста, която да се погрижи за местата, където четката за зъби не може да достигне. Можете да си приготвите сами антисептична вода за уста по следния начин:
300 мл. вода, 30 мл. бял винен оцет, няколко зърна карамфил, 1 пръчка канела и малко лимонов сок – смесете съставките и ги сварете за 10 минути. Охладете течността и я оставете за няколко дни в хладилника. След това можете да използвате за изплакване на устЗдрави зъби – ето как да се погрижите за вашите зъби и устна хигиена, преди да се е стигнало до 
ата и гаргара два пъти на ден.