Много деца под 2-годишна възраст попадат в зъболекарския кабинет с развалени зъби, много от тях, защото в шишетата им е имало плодов сок. Освен като намалим сока, как да се грижим за детските зъби?

Според зъболекарите родителите мислят, че дават нещо здравословно на децата си. Всъщност захарта разяжда зъбите им, съобщи в. "Дейли Мейл".

Информационният център за здравеопазване и социални грижи съобщава, че 1235 деца под две години са имали нужда от болнично лечение, включително и 134 деца под една година, чиито млечни зъбчета току-що са се появили. На много от децата са били извадени по няколко зъба под пълна упойка.

Една чаша ябълков сок съдържа седем чаени лъжици захар. Миналата седмица СЗО информира, че човек не трябва да консумира повече от 6 лъжички захар на ден.

Продукти в грижа за детските зъби
Детска крем-паста за зъби Bilka homeopathy ORGANIC 2+
Безвредна и вкусна, изцяло с натурални съставки паста за зъби за най-малките!
Не съдържа флуорид, ментол, захарин, натриев лаурил сулфат, вредни за детското здраве консерванти и оцветители! Пастата съдържа висок процент от естествения подсладител – ксилитол – природен подсладител, съдържащ се в плодовете. Ксилитолът не позволява развитието на кариеси и действа противовъзпалително на нежните детски венци.

Гел BUCCOTHERM BIO първи зъби
Този гел е BIO и е за деца до 2г. Основните му активни съставки са термалната вода от Caste’ra-Verduzan (45%), лайка и бяла ружа. Те облекчават болката и неприятните усещания при появата при първите зъби.

Детска паста за зъби SPLAT за деца от 0-4 години
Нежната паста за зъби SPLAT Junior 0-4 , с вкус на ванилов крем, е специално създадена да се грижи за уязвимите детски зъбки. Уникаленият комплекс от млечни ферменти ( лакто-ферин, лактопероксидоза, глюкоза оксидоза и лизозим) осигурява защита срещу бактерии по същия начин, както майчиното мляко.

Гел за зъби за деца на Weleda
Този гел е специално разработен за бебета и деца, за да осигурява натурална грижа за техните млечни зъби и да поддържа естествения баланс на флората в устната кухина. Продуктът е произведен изцяло от естествени съставки, които са напълно безвредни, ако бъдат погълнати. Различните етерични масла имат вкус и аромат, които са приятни за повечето деца, а ярко оранжевият цвят – от каротеноидите в невена – помага за превръщането на миенето на зъбите в забавление за децата.

Био паста за зъби с чаено дърво
Паста за зъби с чаено дърво, без флуорид. С варовик и активни съставки от природата, вместо SLS/SLES и синтетични и пенести съставки. Меката пяна предпазва чувствителната слизеста мембрана в устата от възпаления, а етеричните масла превръщат миенето на зъби в изживяване с натурален вкус.