Зимата е прекалено агресивна към косата и тя трудно запазва здравината и блясъка си. Резките температурни промени – преминаване от топла стая със сух въздух на студено и снежно време, и обратното, уврежда и изтощава косата, оставяйки я “сплескана” и без блясък. Носенето на шапка предпазва главата от студа, но прави косата омазнена, чуплива, безжизнена, без блясък и наелектризирана.

Защита за косата през зимата.Използвайте защитна козметика за коса с растителни или билкови екстракти. Тя заздравява косата, придава й копринен блясък и мекота. Използвайте специални шампоан и балсам за подхранване на косата през зимата или възстановяващи шампоан и балсам, богати на природни съставки, протеини и пантенол, които задържат влагата в косъма.

При оформяне на косата в прически, старайте се колкото се може по-рядко да използвате сешоар, маша за къдрене или преса за изправяне. Когато все пак се налага да ги използвате, защитавайте косата с балсам без отмиване.

Избягвайте миенето на косата с прекалено гореща вода и не излизайте навън без добре да сте я подсушили. Така увреждате не само скалпа, но и косъма, който се чупи и нацепва. През зимните месеци е добре да подстригвате крайчетата на косата поне веднъж месечно и да си правите подхранваща маска поне веднъж на две седмици. 
Първата маска за коса с двойно действие: интензивно подхранване на косата и защита на цвета. Истински еликсир, подхранващ интензивно косата благодарение на обогатената формула с масло от гроздови семки и зрънца от акай. Маслото от гроздови семки е изключително богато на ценни за организма елементи и антиоксиданти. Акай боровинка е плод, който расте в дъждовните гори на Амазония на палмовите дървета от рода Евтерпа (Euterpe oleracea). Новата технология Chroma Intense запазва цвета в сърцевината на косъма.

Avon Naturals с мандарина и киви за блестяща коса
Придава фантастичен блясък на косата. Запазва я гладка, права и мека. Подхранва и омекотява от корените до върховете. Нежна почистваща формула. Прави косата копринена и блестяща.