Есента е сезонът, който изисква специални грижи за косата - трябва да я възстановим от палещото лятно слънце и в същото време да я направим по-здрава и силна в очакване на зимата.

Най-важното в грижата за косата през есента
© iStock
Подхранването и хидратацията са най-важните елементи от грижата за косата през есента. За да бъдат пълноценни и с дълготраен ефект обаче, те трябва да работят както отвън, така и отвътре.

 

Грижата „отвън“
Задължително посетете фризьора си за освежаване на прическата. Премахването на увредените цъфнали краища и лекото скъсяване ще вдъхнат нов живот на косата. Време е за кратка почивка – намалете процедурите с преса или маша, разредете използването на сешоар и не дръжте косата постоянно прибрана. Стегнатата конска опашка може да увреди и без това по-чувствителната през този сезон коса.

 

Как през есента да се погрижим за косата „отвътре“ ?
Отговорът на този въпрос е „ Като я заредим с колаген и с най-ценните витамини и минерали“.

Есента е сезонът, в който косата, кожата, ноктите и ставите се нуждаят от най-много колаген.

 

Как да изберете най-добрия колаген сред „морето“ от колагенови добавки ?
Най-важното при избора на колаген е степента, в която той може да бъде усвоен от организма. Два са ключовите фактора, които определят тази характеристика - размерът на колагеновата молекула и формата, под която колагенът се приема като хранителна добавка.

 

Защо колагеновата молекула трябва да е с тегло под 2 000 далтона?
Научно доказано е, че молекулата на колагена е „тежка“ и трудно усвоима. Затова и десетилетия наред лекарите са били скептични към ефекта от приема на колагенови добавки. Учените, работещи в лабораторията на английската компания PURELOGICOL, правят революционно откритие и преодоляват този проблем. Чрез процес на ензимна хидролиза те успяват да накъсат молекулата на колагена на малки парченца, наречени пептиди с тегло под 2 000 далтона. Именно този размер на пептидите в колагена PURELOGICOL им позволява да преминат през стените на тънките черва и да бъдат пълноценно усвоени. PURELOGICOL съдържа 18-те най-ценни за здравето аминокиселини в съотношение, максимално близко до това на естествено синтезирания от организма колаген. Затова ефектът от приема се забелязва още през първите 4 седмици.

Колагенът PURELOGICOL не съдържа хиалуронова киселина, аромати, оцветители, консерванти, глутен, захар. 100% чистата формула обяснява липсата на странични ефекти - PURELOGICOL не повишава апетита и теглото.

жена коса, колаген есен

 

Защо да предпочитаме колаген на капсули, а не течен?
Известно е, че при контакт със стомашните сокове, аминокиселините губят част от полезните си свойства. Учените от PURELOGICOL преодоляват и това предизвикателство. Те създават желатинова капсула, която играе ролята на „защитник“ - предпазва колагеновите пептиди / колагена на прах/ от контакт със стомашните сокове до момента на абсорбирането им в тънките черва.

Намирането на отговор на две от ключовите предизвикателства пред колагеновите добавки превръща PURELOGICOL в уникален и революционен продукт. Неслучайно много звезди, сред които Мадона и Кристин Дейвис, поддържат здравето и красотата си с колаген PURELOGICOL.

 

Специално за грижа за косата английската компания създаде нова обогатена формула.

 

Розали препоръчва: Подхранване на косата отвътре с PURELOGICOL резвитализираща добавка за коса и нокти.
Добавката PURELOGICOL колаген за коса и нокти е истинска революция в грижата за косата. Това е най-богатата на полезни за косата хранителни вещества добавка. Основната ѝ функция е да удължи живота на косъма и да поддържа нормалната гъстота и обем на косата. Колагенът PURELOGICOL е съчетан с над 10 витамина, желязо, спирулина, селен, биотин, цинк, мед и изключително ценния патентован екстракт от черен пипер BioPerine®. BioPerine® играе ключова роля за пълноценното „хранене“ на космения фоликул, а оттам и за неговото здраве и продължителност на живота. Чрез термогенеза BioPerine® стимулира биопроцесите, чрез които филикулите усвояват хранителните вещества от кръвоносните съдове, които ги подхранват. Уникалната комбинация на колаген и BioPerine® прави фоликулите по-силни и по-здрави. Медта, съдържаща се в ревитализиращата добавка за коса и нокти PURELOGICOL, играе ключова роля за запзаване на нормалната пигментация на косата.

 

Как действа PURELOGICOL колаген за коса и нокти?
Удължава живота на косъма
Стимулира растежа и гъстотата на косата
Предпазва скалпа и фоликулите от свободните радикали
Поддържа ноктите здрави и силни