Много жени през лятото мият косата си по-често от обикновено. Противно на редица митове, миенето на косата всеки ден не е вредно. През лятото всички процеси, свързани с потенето, се засилват. Това означава, че скалпът също страда, така че слушайте тялото си. Ако се чувствате неприятно, мийте косата си всеки ден.

Използвайте правилните шампоани. През лятото изберете охлаждащи - такива, които съдържат екстракти от мента и маточина, например (те са много освежаващи). Но никога не забравяйте за добрата хидратация, тъй като слънцето и солената вода изсушават косъма и скалпа. Редувайте дълбоко почистващи шампоани с овлажнители.

Ако сте на почивка в горещи страни, бъдете изключително стриктни в грижата за косата. Солената морска вода, химията в басейните, слънчевите лъчи влияят на състоянието и качеството на косата. Веднъж седмично правете лек пилинг на скалпа - нанесете специален скраб и леко масажирайте кожата с върха на пръстите си, след което изплакнете с топла вода. Не забравяйте за подхранващи и хидратиращи маски и процедури и, когато сте на слънце, не забравяйте да нанесете продукт за термична защита на косата.

 

Уверете се, че имате всички нужни ви продукти за правилна грижа за косата през лятото. Първо, това са почистващи препарати: шампоан, скраб и маска - те помагат за освежаване на косата и премахване на замърсяване, градски прах, остатъци от стилизанти. Трябва да имате и шампоан и балсам, които се избират в зависимост от вида и нуждите на косата ви. За боядисана, чуплива, суха, мазна, коса са необходими различни продукти. И, разбира се, продукти за обем и термозащита.

Посетете любимия си фризьор и се консултирайте кои са най-подходящите продукти за вашата коса.

Избягвайте да сушите косата си със сешоар, когато е възможно. Попийте нежно с кърпа, без да я увивате или търкате енергично, и оставете да изсъхне естествено.