Най-ефикасните домашни маски за коса против косопад

Косопадът е често срещано явление както при мъжете, така и при жените. Загубата на коса успява да рефлектира върху психиката на човек. На никой не би му било приятно да седи и да наблюдава как цели кичури коса остават по четката. Това може истински да влуди човек и да го подтикне към покупката на всевъзможни серуми, шампоани, мазила и каквото друго се сетите. Понякога обаче най-простичките и лесни за приготвяне домашни маски за коса против косопад могат мигновено да прекратят този процес и да стимулират растежа на нова коса. Ще ви споделим няколко от най-ефикасните маски, за които сме сигурни, че ще направят чудеса с вашата коса и отново ще си върнете самочувствието и увереността.

Маска за коса със зехтин
Това е най-обикновената маска, която мнозина считат за еликсир. Нужно е единствено да си набавите качествен студено пресован зехтин. Отлейте количество, подходящо за вашата коса и го затоплете. Започнете да масажирате скалпа с върха на пръстите и след това увийте косата с кърпа. Престойте с маската 15 – 20 минути и след това измийте косата. Правете тази маска 3 – 4 пъти в седмицата и веднага ще забележите положителни резултати.
Освен, че косопадът видимо ще намалее, косата ще стане много по-мека и гладка. Зехтинът играе ролята и на балсам.
Маска с лук За целта са ви необходими две глави червен лук. Нужно е да настържете или да смелите в блендер лука. Изстискайте сока и го нанесете по скалпа. Оставете го да престои 15 минути и след това отмийте с шампоан и хладка вода. Имайте предвид, че в лука се съдържа сяра, която стимулира производството на колаген и прекратява косопада.
Авокадо и сладки картофи срещу косопад Храни, които могат да забавят косопада.