През зимата трябва да полагате по-специални грижи за краката си, тъй като студеното време отнема влагата от кожата им и я прави по-податлива към изсушаване и напукване.

За да стоплят краката, някои хора носят чорапи дори по време на сън, но това може да доведе до друг проблем – изпотяване на ходилата, тъй като не им позволява да дишат.

Има и по-ефективен начин да предотвратите напукване на ходилата през зимата и да се радвате на здрава и красива кожа – с помощта на кокосовото масло.

Как помага то?

Когато масажирате краката си с топло кокосово масло, те се загряват. Освен това се подобрява и кръвообращението, което допълнително повишава температурата и поддържа краката топли.

Още по темата
Как да се предпазите от чупливи нокти през зимата?
Вазелин – един от най-добрите ви приятели през зимата
Нанасянето на кокосово масло вечер заключва влагата в краката и по този начин предотвратява изсушаването на кожата. Отстраняват се и мъртвите кожни клетки, а кожата остава мека и еластична.

Масажирането на краката с кокосово масло осигурява и някои други ползи. Може да помогне за намаляване на подуването, причинено от задръжка на течности, особено при бременните жени.

Тази процедура също така облекчава стреса на краката, причинен от ежедневното пътуване, облекчава и болката в мускулите. Всичко това подобрява и нощния сън.