Как да се грижиш за кожата си: Специални аксесоари за впечатляващи резултати
Не е достатъчно да използваш само козметика, за да се грижиш добре за кожата си. Фактори като начин на живот и хранене, как и кога прилагаме козметиката са от огромно значение. Дори методът, по който нанасяме продуктите, както и как подготвяме кожата преди терапията имат своята тежест. Някои полезни аксесоари за грижа за кожата се използват от векове, а днес сме разработили техни модерни версии, които са дори по-добри и ефективни.

Масажът с потупващи движения и завиването на лицето с топла кърпа са методи в грижата за кожата от повече от 1 век. Корейските и японските дами, известни с порцелановата си кожа и вечна младост, прекарват доста време в подобни ритуали, които се смята, че повишават ефикасността на козметиката.

 

 

Какво трябва да знаеш?

Четки и гъбички за премахване на грим

Дамите от Кореа и експертите по козметика са единодушни: правилното почистване на кожата е фундаментално. Без него, изобщо няма смисъл да си говорим за правилна грижа за кожата. Премахването на грима и замърсяванията от лицето трябва да се прави внимателно, нежно и най-вече – редовно.

Как да почистваш лицето си по-ефективно? Използвай аксесоари като четки и гъбички за лице, разработени от естествени материали, които помагат на кожата ти да възстанови баланса.

Нашият съвет: ако имаш мазна или смесена кожа, опитай конджак гъбата, обогатена с въглен. Тя е направена от влакната на азиатско растение, което съдържа подхранващи съставки, витамини и микроелементи. Тя ефективно почиства кожата като премахва мъртвите клетки без да причинява дразнения на кожата. Конджак гъбата нежно масажира кожата, подобрявайки микроциркулацията. Този продукт е обогатен с въглен, който матира лъщящата кожа и допълнително я ексфолира. Освен това, гъбата има антибактериално и антимикотично действие. Конджак аксесоарът със сигурност подобрява ефикасността на използваните почистващи продукти.

Масажори

Те осигуряват правилната стимулация на кожата и в същото време те даряват с така нужния релакс в напрегнатото ежедневие. Ако невинаги имаш време за процедура в салона за красота или пък не обичаш ръчния масаж, то този аксесоар е точно за теб.

Масажорите имат различни степени, взависимост от вида си. Нямаш нужда от специални умения, за да ги използваш.

Действат ли?

Да! Проучванията потвърждават хипотезата, че масажът повишава микроциркулацията на ковата и спомага за запазването на нейната еластичност. Редовно масажираната кожа яе се отплати вбъдеще с красив вид и по-дълго съхранен младежки вид.

И след това...

Правилно почистената и масажирана кожа е готова за следващия ритуал за красота. Такава подготовка гарантира по-добра абсорбация на активните съставки на козметиката, което позволява проникването им в по-дълбоките слоеве на епидермиса и позволява наистина ефективното възстановяване на кожата.

 

Помни, че дори най-добрите кремове, най-специалните серуми или ултра хидратиращи маски няма да действат с пълния си потенциал, ако са нанесени върху неподготвена кожа.