Маска за мазна кожа и несъвършенства

Лицето ви свети постоянно, въпреки че не се разделяте с матиращия прах? Две съставки са достатъчни, за да контролирате ситуацията!

Как да намалим блясъка на лицето? Силно мазната кожа може да бъде огромна неприятност - особено ако грозните петна се появят „като бонус“ . Вместо да инвестирате в друг прах, предлагаме да дадете шанс на домашна маска, за да помогнете да се отървете от излишния себум и да успокоите несъвършенствата.

Маска за мазна кожа и несъвършенства
Всеки от нас познава това неприятно усещане, когато в рамките на десетина минути след нанасянето на грима, кожата става неприятно лепкава, а носът свети като фар . Прекомерната секреция на себум може да има много причини, включително неправилна грижа, неправилна диета и (за съжаление) генетично предразположение. За щастие, с малко усилия можете да намалите този проблем - успокояваща маска на базата на матча и алое вера може да помогне.Рецептата е много проста - за начало се нуждаем от свежа каша от алое (можете да използвате и готов гел от алое). Поставете две чаени лъжички в купа и добавете чаена лъжичка японски зелен матча чай . Смесваме съставки и нанасяме върху почистена кожа на лицето. Оставете маската за 15 минути , след това изплакнете с хладка вода. Лечението извършваме 1-2 пъти седмично .

Алоето съдържа много хранителни вещества и неговите съединения са в състояние да проникнат дълбоко в тъканите и перфектно да регенерират клетките и да намалят възпалението. Въпреки леката си консистенция, той перфектно овлажнява и успокоява , като помага за регулиране на секрецията на себум. Богата на антиоксиданти, матча има противовъзпалителни свойства и предотвратява симптомите на преждевременно стареене на кожата. Маска, направена от тези съставки, ефективно ще "успокои" кожата и ако се използва редовно, тя ще подобри трайно външния й вид.