Не само кожата ни, но и косата ни страда от минусовите температури. Затова грижата за цялото ни тяло трябва да се промени коренно през студените дни.

През зимата получаваме по-малко от нужните ни витамини, а студът и сухият въздух са пагубни за косата, правят я чуплива и увредена. Ето кои са ключовите съвети, които можем да спазваме, за да имаме перфектна грива и през студения сезон.

 

Хидратация

През зимата хидратацията на косата, също като при кожата, е особено важна. Не пренебрегвайте балсама, когато миете косата си. Също така избягвайте да премиването. Ако лятото се освежавате от жегите по този начин, то честото миене на косата през зимата само я изсушава. Правете си и маски два пъти в седмицата.

Грижа за скалпа

Трябва да се погрижите и за кожата на главата си. Спрете се на серуми, които се нанасят вечер, когато продуктът се абсорбира перфектно. Така можете да се борите с много проблеми, които започват именно от скалпа.

 

Шапките

Зимната шапка е неизменна част от гардероба ни през този сезон. Но подбирайте внимателно шапките си. Нискокачествените материи дразнят скалпа и влияят негативно на състоянието на косата. Избирайте материи като памук, коприна или кашмир.

Сешоарът

Експертите съветват да минимализирате използването на сешоар, независимо кое време от годината е. Има обаче моменти, в които това е невъзможно. Няма как да излезете на ниските температури с мокра глава… Важно е да не сушите косата си веднага, след като излезете от банята. Попийте по-голямата част от влагата с кърпа. Използвайте термозащитен продукт, който ще я предпази от изгаряне, но избягвайте да нанасяте какъвто и да било вид олио преди сушене – така буквално ще изпържите косата си.