Красотата на Вселената вдъхновява изкуството по всевъзможни начини. Блещукащите в Космоса планети, звезди и мъглявини, сияещи в разнообразни цветове, са чудесна идея за декорация на маникюра. Не се ограничавайте в тъмните, черни и сини гами, защото Космосът е една истинска експлозия от нюанси, спиращи дъха.

Опитайте да украсите ноктите си с нежни бляскави брокатени орнаменти, които да създават илюзия за дълбочина на изображението. Добавете едри проблясващи капки, които да символизират планети и звезди. Заиграйте се с контрастите. Има толкова красиви варианти, че е трудно да бъдат изброени.

С все по-наближаващата пролет мечтаем за красиви гледки, изпъстрени с цветни и ухаещи на топлина цветя. Поканете пролетта в стила си. Добавете красиви и нежни цветчета върху маникюра си. Те са винаги добър избор, който ще подобри настроението ви и ще допълни с изящество визията ви.

Какво е една жена без идеален маникюр? Дори и да не харесвате дълги нокти, то формата им трябва да бъде красива, а плочката задължително лакирана, за да имате целия блясък на една истинска жена.

Много пъти сме писали за стъпките за красив маникюр, но днес ще ви издадем няколко малко известни факти за ноктите, които маникюристите обикновено спестяват или крият.

Рязането на кожички не е безопасно

Ако ходите редовно на маникюр, със сигурност вашата маникюристка ви казва, че е напълно безвредно изрязването на кожички около нокътя. Но не е вярно. Това може да навреди на кожата на пръстите, да не говорим за инфекциите, които може да причини при не добре стерилизирани инструменти. Не давайте да ви режат жива тъкан около ноктите, както и не е добре сами да си го причинявате. Маникюрът ви няма да погрознее, ако само избутате кожичките, без да ги режете.

Обикновено инструментите в салоните за красота се стерилизират в уреди с UV-лъчи, които дезинфекцират. Но се оказва, че този начин не е достатъчен за абсолютна стерилност и не може да разчитате на 100% на тях. Затова бъдете внимателни с колко инструмента работят по ръцете ви и ги минимизирайте по възможност.

Супер трик за дълготраен лак

Нанасяйте база между всеки пласт лак за нокти, който слагате. Това ще циментира лака ви и той ще издържи много по-дълго от обикновено.

Стърчащите кожички са признак за липса на витамини

Ако често наблюдавате стърчащи кожички отстрани на ноктите ви, трябва да знаете, че не е редно да ги имате. Те са признак за дехидратирана кожа, липса на достатъчно витамини и е препоръчително да помислите как да предотвратите появата им за в бъдеще. Вашият маникюрист ще ги изреже, без да ви обърне внимание, сякаш са нещо нормално, но не са.

Синьото око е символ на невидимата мощ, която ни пази от лоши сили, отрицателна енергия или уроки. Както казват старите хора „пу, пу, да не ти е уроки!“ За да не се налага да плюете или да носите специални амулети, превърнете маникюра си в средство за красота и същевременно източник на предпазваща позитивна енергия. Украсете го с очички, които да ви предпазват от злонамерени погледи.

Френският маникюр е една от абсолютните класики в ноктите. Красив, нежен, невероятно женствен, той е просто вечен. Омбре ефектът, от друга страна, е не по-малко трайно установила се тенденция в цветовете не само на прическите, но и в маникюра. Съчетанието между двата похвата е наистина красиво и заслужава внимание.

Френският маникюр е класика. В последните няколко години той претърпя множество трансформации, които запазиха неговия чар, но същевременно направиха маникюра по-красив и екстравагантен. Днес споделяме една идея за това, как да си направите омбре френски маникюр.

 

Идеята е толкова лесна, че дори и тези от вас, които не могат сами да си направят френски маникюр, ще успеят да създадат нещо красиво върху ноктите си. Ще са ви необходими:

база за лак
бледорозов лак за нокти или в телесен цвят
бял лак, топ лак
малко парче домакинска гъба
Започнете с поставянето на базата за лак, а след това поставете два слоя от основния цвят. Изчакайте да изсъхне много добре. На парчето гъба поставете малко количество от белия лак.
След това с леки потупващи движения нанесете бялата линия в края на всеки нокът.

Снежинките върху ноктите ще създадат този красив омбре ефект. Идеята е лесна, защото не се стремим към съвършена линия.За финал поставете топ лак.

 

Черното е цвят, който се съчетава с широка гама нюанси, а розовото е един от най-подходящите сред тях. Комбинацията черно и розово в маникюра показва вкуса и чувството за естетика у една дама. Ако подберете тези цветове за вашите нокти ще имате свободата да носите широк спектър от дрехи – от кежуал стайлинг за всеки ден до стилна елегантна визия за вечерта.