Някои дами просто не могат да пуснат дълги нокти. Колкото и заздравители и продукти да нанасяте върху тях, те все така израстват тънки и огъващи се, докато в определен момент не се счупят и не се наложи отново да ги скъсите.

За щастие, модният подиум лансира все по-често тенденцията за къси нокти и определено това е водеща тенденция за пролет-лято 2016.

Тъй като хората определено забелязват ръцете и добрият маникюр прави впечатление, решихме да дадем няколко съвета за дамите, които по неволя са с къси нокти и за тези, които просто искат да се придържат към модерните неща тази година.

Ето как да се сдобиете с перфектен маникюр.

1. Омекотете кожичките

Дамите с къси нокти често имат издължено нокътно легло, така че има доста голямо място, на което можете да материализирате въображението си с лак за нокти. Независимо от дължината, можете оптически да издължите маникюра ако омекотите кожичките и леко ги избутате назад.

2. Полирайте

Една от добрите техники за красиви нокти е полирането. Използвайте специална пила, която само ще добави блясък и ще изравни евентуалните неравности. Имайте предвид, че подобна процедура е добре да се прави само веднъж седмично, за да не изтъни ноктите.

3. Съставете си режим

Поддръжката на късите нокти не е по-малко важна, отколкото тази за дългите. Подкъсявайте редовно, използвайте пиличка, за да омекотите ъгълчетата и хидратирайте с крем за ръце и нокти.

4. Използвайте масла

Ежедневният масаж с естествени масла е най-хубавото нещо, което може да се случи на маникюра ви. Този тип процедури подобряват външния вид на ноктите, почистват от прах и замърсявания, помагат за ускоряване на растежа и здравината.

5. Пилете всеки ден

Носете в себе си всеки ден малка пиличка, с която да поддържате ноктите. Ежедневното пилене укрепва краищата и се явява превантивна мярка срещу начупване и назъбване на краищата. В противен случай ще се наложи да се борите със закачащ се навсякъде маникюр.