С все по-наближаващата пролет мечтаем за красиви гледки, изпъстрени с цветни и ухаещи на топлина цветя. Поканете пролетта в стила си. Добавете красиви и нежни цветчета върху маникюра си. Те са винаги добър избор, който ще подобри настроението ви и ще допълни с изящество визията ви.

Какво е една жена без идеален маникюр? Дори и да не харесвате дълги нокти, то формата им трябва да бъде красива, а плочката задължително лакирана, за да имате целия блясък на една истинска жена.

Много пъти сме писали за стъпките за красив маникюр, но днес ще ви издадем няколко малко известни факти за ноктите, които маникюристите обикновено спестяват или крият.

Рязането на кожички не е безопасно

Ако ходите редовно на маникюр, със сигурност вашата маникюристка ви казва, че е напълно безвредно изрязването на кожички около нокътя. Но не е вярно. Това може да навреди на кожата на пръстите, да не говорим за инфекциите, които може да причини при не добре стерилизирани инструменти. Не давайте да ви режат жива тъкан около ноктите, както и не е добре сами да си го причинявате. Маникюрът ви няма да погрознее, ако само избутате кожичките, без да ги режете.

Обикновено инструментите в салоните за красота се стерилизират в уреди с UV-лъчи, които дезинфекцират. Но се оказва, че този начин не е достатъчен за абсолютна стерилност и не може да разчитате на 100% на тях. Затова бъдете внимателни с колко инструмента работят по ръцете ви и ги минимизирайте по възможност.

Супер трик за дълготраен лак

Нанасяйте база между всеки пласт лак за нокти, който слагате. Това ще циментира лака ви и той ще издържи много по-дълго от обикновено.

Стърчащите кожички са признак за липса на витамини

Ако често наблюдавате стърчащи кожички отстрани на ноктите ви, трябва да знаете, че не е редно да ги имате. Те са признак за дехидратирана кожа, липса на достатъчно витамини и е препоръчително да помислите как да предотвратите появата им за в бъдеще. Вашият маникюрист ще ги изреже, без да ви обърне внимание, сякаш са нещо нормално, но не са.