Кожата на ръцете е изложена на влиянията от околната среда. Вятър, слънце, химически препарати, климатици, всяко ежедневно влияние руши повърхностния слой и спомага ръцете да остаряват с всяка минута. Затова кожата на ръцете има нужда от специални грижи. Една част от най-добрите методи и техники, с които може да минимизираме риска от застаряването на кожата са събрани в няколко реда и те са:

 


Колкото и полезни да са антибактериалните сапуни и гелове, тяхната употреба не бива да бъде завишавана. Разбира се света наоколо е пълен с бактерии, но и по-меките продукти от типа на козметични средства вършат идеална работа. Антибактериалните кремове спомагат за изсушаване на кожата, предизвикват възпаления и дразнение, а това е сигурна предпоставка за бързото остаряване на кожата на ръцете. Съветът на дерматолозите е да се употребяват продукти без сулфати и със състав на натурални масла. Те добре ще почистват кожата, ще я хидратират и омекотяват.
Старайте се след измиване на ръцете да поставяте хидратиращ и подхранващ крем. След няколко минути престой по кожата ви, попийте го със салфетка.
Лятото не забравяйте да защитите кожата върху ръцете от силните слънчеви лъчи. Използвайте слънцезащитни продукти всеки път, когато излизате на вън. Не забравяйте, че слънчевите лъчи състаряват кожата.
Вечер преди всяко лягане, нанасяйте хидратиращ продукт. През нощта, кожата на си отдъхва от тежкия ден и възприема козметичните кремове. Това спомага ефекта да е по-голям, а в съчетание с тънки гумени ръкавици. Те са добър вариант за усвояване на подхранващата маска.
Един път седмично е добре да ексфолирате кожата на ръцете с пилинг маска. Използвайте специално предназначени за ръце пилинг маски.
За дамите, които често и постоянно нанасят лак, върху ноктите е желателно един път седмично да правят почивка за ден-два. Използвайте уикенда за това и направете масаж със специално подхранващо масло или подхранващ гланц.
За да имате идеални ръце всеки ден е добре да отделите 20 минути, които се поместват в 4 стъпки, а те са:
Подготовка на кожата, която трае около 2 минути. В нея потопете ръцете в хладка вода, за да омекне кожата, след изтичане на времето попийте нежно с мека кърпа.
Идва ред на идеалното почистване, в което може да отделите 4 минути, които са напълно достатъчни. Отстранете мъртвите клетки от кожата на ръцете. За целта използвайте фин препарат и мека четка, с която да остържете всяко ъгълче и страна от върха на пръстите до края на китките.
Следващата процедура се свежда до подхранване на епидермиса. За нея са ви нужни 4 минути. Тук може да използвате подхранващи, хидратиращи и предпазващи кремове. Нанесете ги на дебел слой и изчакайте да попият.
Последната стъпка, по пътя за възстановяване сияйността на кожата върху ръцете се свежда до 10 минути, в които трябва да масажирате цялата китка, включително пръстите и областта около ноктите. Масажът отпуска всяко мускулче, става, подобрява кръвообращението и стимулира растежа на ноктите. Тази процедура прави кожата на ръцете по-нежна, гладка и мека. За да съхраните ръцете си за дълго млади и красиви, практикувайте я един път седмично.