Пренебрегнати откъм грижи, именно ръцете се нуждаят най-силно от тях през зимата. Нежната им кожа се зачервява, изсушава, напуква и набръчква, а ноктите губят блясъка си и стават чупливи. Естествената защита не е достатъчна, интензивно използване на богат крем за ръце е вярното решение.

Ето и няколко полезни съвета за грижи за ръцете през зимата:

Грижи за ръцете през зиматаЗа да се отървете от проблема „студени ръце“, решението е смесени бани. Ще ви трябват две легенчета – едно със студена и едно с гореща вода. Добавете евкалиптово или ментово масло в горещата и редувайте легенчетата. Потопете ръцете първо в горещата вода за около 5 минути, след това ги задръжте 30 секунди в студената. Процедурата се повтаря няколко пъти, като финалът винаги трябва да е със студена вода.

Не излизайте с влажни ръце навън, тъй като кожата им ще загрубее и ще се напука. Използвайте редовно богат крем за ръце с подхранващ, овлажняващ, омекотяващ и защитен ефект.

Правете масаж на ръцете, докато нанасяте крема. Разтривайте всеки пръст поотделно и цялата ръка до китката с въртеливи движения. Така ще ускорите лимфо- и кръвообращението и ще премахнете напрежението от ставите.